2020-08-10 11:11:55• hírek • Szatmár.ro

Van olyan szatmárnémeti iskola, ahol senki nem akar igazgató lenni

Akiknek nincs, úgyszólván, kihívójuk, és már tavaly is betöltötték az adott iskola igazgatói vagy aligazgatói pozícióját, azoknak idén automatikusan meghosszabbítja munkaszerződését a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Szatmár megyében jelenleg 24 tanintézmény élén nincs végleges állást betöltő igazgató, illetve 12 iskola esetében aligazgató. Ezen állásokat hirdette meg nemrég a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a pályázó személyek pedig augusztus 7-éig adhatták le jelentkezési dossziéikat.


Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő a Szatmár.ro-nak elmondta, összesen 24 igazgató és 12 aligazgatói állás vár betöltésre. Azonban idén úgy döntött a tanfelügyelőség, azokban az esetekben, ahol ugyanaz a személy vállalná el az ideiglenes intézményvezetői szerepet, mint az előző tanévben is, illetve más nem indul a helyért, azoknak egy újabb évvel meghosszabbítják munkaszerződését. Azokban a tanintézményekben, ahol viszont nem csak egy személy jelentkezett az adott állásra, ott egy interjút követően határoznak arról, kit bíznak meg a feladattal.


Kallós szerkesztőségünk érdeklődésére elmondta, a magyar tannyelvű iskolák egyikében sem volt több mint egy jelentkező ezekre a helyekre, így ezekben a tanintézményekben értelemszerűen maradnak az eddig is igazgatói/aligazgatói tisztséget betöltő személyek az intézmények élén.


Az összesen 36 állás betöltésére 27 esetben egyedüli jelöltként pályázik a tavaly is szolgálatot teljesítő igazgató/aligazgató, 8 állás betöltését megelőzően pedig interjút szerveznek. Egy esetben (a Constanin Brancoveanu Általános Iskolában) viszont egyetlen jelentkező sem ajánlkozott az intézményvezetői állásra. Itt várhatóan a tanfelügyelőség fog kinevezni egy intézményvezetői tisztséggel megbízott személyt.


A szóban forgó interjúkat augusztus 11-12-én szervezik, míg az eredményeket augusztus 14-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: